Tuesday, October 06, 2009

Flashback: Sarap tadimi

Size taa haziran ayindan arsivde kalmis bazi fotograflari getiriyorum. Sarap tadimi yapmaya gitmistik. Daha once burada Cville'de gittigimiz geziyi anlatmistim.

Ilk duragimiz Bishop's Orchard. Burasi adindan da anlasilacagi uzere aslinda meyve bahcesi. Gidip sonbaharda elmalari, yazin cilekleri, seftalileri dalindan kendiniz koparip toplayabiliyorsunuz. Ayrica kendi urunlerinin yaninda baska degisik seyler de sattiklari kocaman bir marketleri var. Burada kendi saraplarini uretiyorlarmis.




Yalniz bu saraplarin ozelligi meyveden yapilmis olmalari. Biz bunlari pek sevemedik. ozellikle sert olanlari elma sirkesinden hallice.( Daha once Almanya'da tattigimiz elma sarabini surada anlatmistim, o da aynen sirke gibiydi!) Seftali ve armut tadindaki tatli saraplar ise pek bayikti. Yok mu bunun bir ortasi??

Buna ragmen burada cok keyifli zaman gecirdik. Daha once hic gormedigim bir hayvani yakindan gorduk: Lama!








Lamalar aslinda bakmasi kolay, insan canlisi, uysal havyanlarmis.





Bakiniz ne guzel anlasmisiz:


"Hadi artik cek fotografi yoksa tukuruverecek suratima!"


Aslinda lamalar birbirlerine tukurmekle beraber insanlara tukurmuyorlarmis, iciniz rahat olsun!:)

Ikinci duragimiz Chamard. Burada gercek uzum sarabi yapiyorlar. Mahzenlerini gezip sarabin nasil yapildigini da gorme firsati bulduk.





Burada hic degilse gercek sarap tatma imkani bulduk ama lamalar olmadigi icin ilk duragimiz kadar eglenceli degildi, ne yalan soyleyeyim.:)



Buralara yolunuz dusecek olursa sizi de lamalarla tanismaya gotururum, soz!:)

0 comments: