Tarif Hafiftarif.com'dan.
Malzemeler:
750 gr pırasa
3 iri boy haşlanmış patates (400 gr)
1 adet yumurta
1 su bardağı light kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber, çörek otu
Patatesleri hasliyoruz. Pirasalari ince kiyip iki kasik yagda soteliyoruz. Bizim pirasalar dedigim gibi cok kalin, haliyle de kart olduklarindan ben yumusayana kadar epey soteledim. Haslanmis patatesleri rendeleyip, pirasa, kasar, yumurta, tuz ve baharatlarla bir guzel karistiriyoruz. Borcama doseyip uzerine corek otu serpiyoruz. Onceden 200 dereceye isitilmis firinda 40-45 dakika kadar pisiriyoruz.
Firindan cikmis haliyle sicak sicak yiyince gercekten borek gibi oluyor, cok lezzetli. Mr.D bunu pirasayla yapilan en guzel yemek ilan etti.:)
Siz de bir pazar aksamustu cayin yaninda deneyin. Afiyet olsun!
2 comments:
harika bir tarif, cay saati icin ozellikle denenmeli :)
Kesinlikle tavsiye ederim!:)
Post a Comment